Care este diferența dintre un laptop normal si un ultrabook?

Ce este de fapt un UltraBook?

In zilele noastre tot mai des se utilizeaza termenul de ULTRABOOK pentru laptop. Dar ce anume este si cum este diferit de un laptop obisnuit?

Prima definitie o dau cei de la Intel care au inventat termenul inca din anul 2011 pentru a descrie un laptop care este usor, dar puternic si elegant. Disponibile intr-o varietate de modele si dimensiuni, aceste laptopuri trebuie sa se potriveasca intr-un spectru de greutate si dimensiuni foarte specifice pentru a fi incadrate in categoria de Ultrabook.

Ultrabook-urile se refera la o anumita categorie de laptop-uri create, cum am amintit mai sus, de Intel prima data, pentru a concura cu tabletele care au devenit in accea perioada din ce in ce mai populare, dar si cu categoria de laptopuri slim (subtiri) MacBook Air care erau foarte bine concepute.

Ultrabook-urile combina, intr-un mod rezonabil, caracteristicile de portabilitate si performanta. Pe piata mai exista o categorie denumita netbook care sunt laptopuri extrem de portabile, dar nu exista nici o indoiala ca aceste netbook-uri nu functioneaza la un nivel ridicat de performanta. in schimb Ultrabook-urile, cu toate acestea, sunt extrem de portabile si au o putere de procesare cu mult mai buna decat cea a netbook-ului tipic de pe piata, apropiindu-se de performanta unui laptop normal.

Ce laptopuri se califica drept Ultrabook?
Prin standardele Intel, pentru a se califica drept un Ultrabook, laptopurile trebuie mai intai sa aiba o grosime mai mica de 0,7 inch pentru laptop-uri cu display de 13,3 inch si mai mici. Laptopurile trebuie sa aiba o grosime mai mica de 0,8 inci, cu ecrane de 14 inci si mai mari. in plus, aceste tipuri de laptop-uri trebuie sa utilizeze in configuratii procesoare low-powered Intel si sa aiba o durata de viata a bateriei de cel putin cinci ore. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa porneasca din modul standby (hibernare) in mai putin de opt secunde.

Cat costa Ultrabook-urile?
in conformitate cu specificatiile de la Intel, Ultrabook-urile cu configuratii business ar trebui sa aiba un pret mai mare depasind 3000 lei. De aceea este profitabil sa alegeti din variantele de laptopuri second sau refurbished al caror preturi pornesc de la 1000 lei, urmand ca pretul sa creasca o data cu marimea ecranului si a performantei laptopului. Pe site-ul nostru puteti gasiti mai multe variante accesand link-ul: http://yourmag.ro/catalogsearch/result/?q=ultrabook

Sunt Ultrabook-urile o optiune buna pentru tine?
Fara indoiala, Ultrabook-urile sunt o alegere excelenta daca portabilitatea si designul sunt foarte importante pentru stilul tau de viata. De exemplu, daca calatoriti adesea sau daca folositi laptopul pentru a scrie, a efectua cercetari pe Web si a efectua activitati similare, un Ultrabook este cu siguranta cea mai buna alegere. Cu toate acestea, daca aveti nevoie de o grafica mai solicitanta si portabilitatea nu este o prioritate pentru dvs., atunci ar putea fi in interesul dumneavoastra sa luati in considerare alte optiuni.

Sunteti interesat sa cumparati propriul dvs. Ultrabook? Consultati site-ul nostru accesand link-ul: http://yourmag.ro/catalogsearch/result/?q=ultrabook